Alinea
Praktijk voor coaching

De oorlog is over…

De oorlog is over….
Hoe bevrijd en vrij voel je je?
Vrij voelen kan nog ver weg zijn, ook al is de oorlog voorbij. De dader is van binnen nog steeds aanwezig. Gevoelens van onzekerheid en onveiligheid kunnen nog steeds een grote rol spelen in je leven. Misschien valt dat bij jou mee of heb je deze gevoelens ver weg gestopt en wil je er niets meer mee te maken hebben.
Misschien voel je je werkelijk bevrijd en vrij. Heerlijk, geniet ervan, ik gun het je. Je zorgt ervoor dat de weegschaal niet helemaal doorslaat naar de onveilige kant. Het zou toch wat zijn als iedereen zich onveilig zou voelen. We hebben ook jou nodig om aan vast te kunnen houden.
Maar jij, in wie de oorlog nog niet over is; het gevecht dat van binnen nog steeds gevoerd wordt. De dader die nog steeds gevoelens van angst en onveiligheid naar boven brengt door datgene wat jou herinnert aan die onveilige momenten. De blik van iemand, de hardheid in woorden, wellicht onbedoeld van diegene die je aankijkt of aanspreekt. De geuren en geluiden die jouw gevoel van onveiligheid weer aanwakkeren. De dader van binnen die je verteld dat je niet oké bent. Zo verweven met jou dat je er misschien helemaal niet bewust van bent.
Wees mild voor jezelf, de oorlog is over. Bevrijd jezelf door mild te zijn voor jezelf. Zo krijgt de dader steeds minder een podium en zal de oorlog ook in jou minder hevig worden.
Jij bent vrij, jij bent oké. De oorlog is over!
Milder leren zijn voor jezelf. Je bent welkom bij mijn Yin yoga lessen. Een plek om die zachte kant van jezelf te leren kennen.
Voelt een groep te onveilig voor je, maar voel je wel de behoefte om samen in gesprek te gaan? Neem gerust contact met mij op.

Deel dit artikel met anderen