Alinea
Praktijk voor coaching

Rijangst

Heb je al een tijdje niet gereden en ben je bang om weer in de auto te stappen? Rij je wel dagelijks, maar mijd je liever bepaalde situaties zoals: snelwegen, bruggen of tunnels? In beide gevallen kun je spreken van rijangst. Ondanks dat je je rijbewijs hebt vind je het spannend om achter het stuur te kruipen. Deze angst wordt vaak gevormd door gebeurtenissen uit het verleden, maar gelukkig kan ik je helpen om van deze rijangst af te komen!

Verschillende oorzaken van Rijangst

Rijangst kan verschillende oorzaken hebben. Zoals gezegd kan het zijn dat je na een lange tijd niet gereden te hebben weer achter het stuur wil kruipen. Maar hoe ging dat ook alweer in het verkeer? Je bent misschien bang om fouten te maken, of erger nog, een ongeluk te krijgen. Deze vorm van rijangst hangt nauw samen met faalangst.

Het kan ook zijn dat jouw vorm van rijangst voortkomt uit ervaringen in het verleden. Je hebt misschien heftige dingen meegemaakt, of je hebt ernstige verhalen gehoord van anderen waardoor je zelf niet meer durft te rijden. Dit is een vorm van rijangst die voortkomt uit ervaringen in het verleden.

Hoe ga ik te werk?

Door mijn achtergrond als rij-instructeur heb ik veel ervaring op het gebied van rijvaardigheid. Daarom kan ik je goed helpen om weer de moed te vinden achter het stuur te kruipen.

Intakegesprek voor coachingssessie rijangst

Intakegesprek

In een intakegesprek gaan samen onderzoeken wat de onderliggende oorzaken zijn van jouw rijangst en de overtuigingen die jij jezelf vertelt. Ik help je graag met het vinden van handvatten, waardoor jij makkelijker om kan gaan met je rijangst.

Rijles voor een faalangst rijexamen

Rijles

Na het intakegesprek plan ik graag een rijles met je in. Dan kun je in de praktijk brengen wat we eerder met elkaar hebben besproken. Op deze manier hoop ik dat je aan het einde van de rit van je rijangst af bent, of in ieder geval hier beter mee om kunt gaan. Het kan zijn dat een paar extra lessen je nog meer vertrouwen geven. We zullen samen bepalen wat er nodig is. Aan het eind zul je trots op jezelf zijn als je jouw rijangst hebt overwonnen!

Wil jij ook jouw rijangst overwinnen?

Spreekt deze coachingssessie over rijangst jou aan of wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op.